Vakantieverblijf kopen

U bent hier

Roompot Projects

Roompot Projects, zelfstandig onderdeel van de Roompot groep, is dé specialist in recreatief vastgoed in binnen- en buitenland. Van nieuwbouw tot bestaand. Door de samenvoeging van ontwikkeling en verkoop heeft Roompot Projects een eigen en unieke werkwijze.

Roompot

Een heerlijke vakantiestek altijd binnen handbereik, klinkt dat niet ideaal? Dan is een eigen stacaravan of chalet zeker iets voor u.

Dop Makelaars

Voor verkoop van nieuwbouw-projecten in binnen- en buitenland. Dop Makelaars is actief in Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Residence Arcen Spa

Gewoon lekker leven. Stijlvol, elegant en comfortabel maar zonder gekunstelde luxe. Dat is het uitgangspunt van Residence Arcen Spa.

Kustpark Zeebad

Een unieke locatie voor een prachtige strandvakantie. Kustpark Zeebad bied u luxe vrijstaande lodges voor eigen gebruik of voor verhuur!

Buitenhof de Leistert

Omringd door een prachtig natuurgebied worden hier 225 luxe vakantieboerderijen gerealiseerd in Limburgse boerderijstijl. De woningen zijn ideaal om zelf te recreëren, als beleggingsobject of een combinatie daarvan.

Noordzee beach village Nieuwvliet-Bad

Een huis aan de Zeeuwse kust iets voor u? Noordzee beach village Nieuwvliet-Bad bevindt zich op een top locatie!

Roompot Water Village

In Kamperland verrijst een gloednieuw duurzaam vakantieresort: Roompot Water Village. Roompot Water Village wordt een innovatief vakantiepark met 85 moderne vrijstaande recreatieverblijven op royale kavels eigen grond aan het water.

Vakantieverblijf kopen

Een vakantieverblijf kopen kunt u doen als belegging of tweede woning. Een goede investering met vaak goede rendementen en tevens kunt u het vakantieverblijf in veel gevallen gebruiken voor recreatieve doeleinden. Bij Holidayspot vindt u een overzicht van makelaars gespecialiseerd in een vakantieverblijf kopen en diverse projecten.

Tweede huis kopen

Een tweede huis kopen is ideaal als uitvalsbasis om een vakantie te vieren, een weekendje weg te gaan of wellicht een midweek vakantie te genieten en er zijn vele mooie locaties beschikbaar in verschillende landen met als populaire landen; Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje. Bekijk daarom ons uitgebreide aanbod van vakantiewoningen in binnen- en buitenland.

Voordelen tweede huis kopen

De voordelen van een tweede huis kopen of een vakantiewoning:

  • het investeren in onroerend goed heeft de afgelopen jaren gezorgd voor stabiliteit, terwijl de beurzen het moeilijk hebben gehad.
  • de investering behoudt zijn waarde en wordt in veel gevallen alleen maar meer waard. Beleggen in recreatief vastgoed is een waardevaste investering met diverse extra voordelen. Ook kunt u speculeren op waardestijging.
  • als u de woning verhuurt behaalt u vaak aantrekkelijke rendementen, waardoor u de investering al snel terug gaat verdienen. De huuropbrengst en de verkoopwinst zijn in veel gevallen onbelast.

Er zijn verschillende factoren die u in ogenschouw moet nemen bij het zoeken naar een tweede huis. De locatie van het tweede huis is voor veel mensen belangrijk. Denk hierbij aan de streek of het landschap. Wilt u een vakantiehuis aan de kust of liever in een bosrijke omgeving? Hierbij dient u wel rekening te houden met de verkoopbaarheid van de woning aangezien vakantiehuizen aan de kust gewilder zijn en waarschijnlijk makkelijker verkoopbaar tegen betere rendementen. U kunt kiezen voor een vakantiehuis op een vakantiepark wat voordelen heeft zoals lagere kosten maar ook nadelen als privacy en drukte.

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen en het is een goed alternatief voor huren. U kunt de gekochte woning uiteraard zelf verhuren of laten verhuren. Tegenwoordig zijn er veel organisaties gespecialiseerd in het verhuren van woningen. Heeft u een huis gekocht op een vakantie-, recreatie-, of bungalowpark dan zijn er verschillende mogelijkheden om uw woning te verhuren tegen ook verschillende opbrengsten. Een succesvolle investering wordt bepaald door betrouwbaarheid, rendement en expoitatie.

Meer informatie over het kopen van een vakantiehuis vindt u bij onze partners.

Tweede huis kopen en de verschillende types

Er zijn verschillende woningtypes als u een tweede huis wilt kopen en vaak is het niet duidelijk waar de verschillen tussen de types zitten. Hieronder hebben we daarom de verschillen aangegeven.

Vakantiehuis kopen
Een vakantiehuis kunt u kopen of huren om een welverdiende vakantie door te brengen en is vaak van alle gemakken voorzien. Zo hebben bijna alle vakantiehuizen een indeling die bestaat uit een woonkamer, een keuken en verschillende slaapkamers vaak op meerdere woon-en-slaap- oppervlaktes.

Bungalow kopen
Het verschil tussen een vakantiehuis en een bungalow of een recreatiewoning zit in het woon en slaap-oppervlakte. Bungalows bestaan uit een enkele woon-en-slaap-oppervlakte op de begane grond en zijn vaak gelegen op vakantie- of bungalowparken. De verschillende eigenaren met het gezamenlijk eigendom van de bungalows valt onder de Vereniging van Eigenaars. Bij het kopen van een bungalow dient u hier rekening mee te houden in verband met bijkomende kosten.

Villa kopen
De aanduiding voor een villa verdient een woning als het een luxueuze vrijstaande woning betreft die aan alle eisen van de tijdsgeest voldoet. Vroeger werden villa’s vaak als landhuis aangeduid, maar tegenwoordig worden de woningen bij elkaar gebouwd, vaak afgewisseld met luxewoningen in een iets lagere prijsklasse.

Stacaravan kopen
Een stacaravan heeft vaak een vaste staplaats op veelal vakantieparken of campings. De caravans zijn ook dusdanig groot dat deze niet gemakkelijk te vervoeren zijn. De grootte zorgt er wel voor dat de stacaravans van alle gemakken voorzien zijn en beschikken over veel faciliteiten. Door de staplaatsen hebben de stacaravans een vast adres en zijn voorzien van een eigen stuk grond als veranda, terras of tuintje.

Chalet kopen
Oorspronkelijk was een chalet een herdershut en werd dan ook gebouwd van hout. Tegenwoordig gebeurt dit nog steeds alleen zijn de woningen steeds groter geworden. Het chalet heeft zijn intrede gedaan in Nederland vanuit de Alpenlanden en wordt vaak niet permanent bewoond. Op de meeste campings en vakantieparken zult u chalets aantreffen.

Appartement kopen
Verschillende woningen in een groter gebouw wordt vaak aangeduid als een appartement. Het voldoet dan ook aan de kenmerken zoals een woning van één verdieping en kunnen best bestaan uit meerdere kamers. Appartementen maken gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen die samenkomen in de Vereniging van eigenaren waar ook een bijdrage aan dient te worden voldaan.

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline