Last-minute Turkije

U bent hier

Last-minute Turkije

Tijdens uw last-minute Turkije kunt u genieten van het mooie weer, de langgerekte stranden en de heldere zee. Maar het land biedt meer. Het land barst van de cultuur en het is dan ook zeker de moeite waard om hier kennis mee te maken tijdens een last-minute Turkije. Bezoek het plaatsje Efese dat bekend staat als een wereldwonder uit de Antieke Tijd. Dankzij het ruime aanbod aan last minutes Turkije vindt u altijd de reis die bij u past. Het belangrijkste is dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Bekijk nu snel het aanbod en maak vandaag nog een keuze!

Bezoek de hammam tijdens uw last-minute Turkije

Als u nog nooit Hammam heeft geprobeerd dan moet u dat tijdens uw last-minute Turkije zeker doen! De Oosterse Hammam is een speciale badplaats die al eeuwenlang bestaat. U kunt zich hier geheel laten verwennen door massages en scrub behandelingen, waardoor u helemaal tot rust komt. Na uw bezoek aan dit sfeervolle badhuis voelt u zich als herboren. Zeker de moeite waard dus om dit badhuis te bezoeken tijdens uw last-minute Turkije.

Bezienswaardigheden tijdens uw last-minute Turkije

De veelheid aan bezienswaardigheden in Turkije maakt het soms moeilijk kiezen. Vanwege de grootte van het land, is het raadzaam om een rondreis in een deel van het land te maken. In het midden van Turkije ligt Cappadocië, een wonderlijke wereld van grillige schoorsteenrotsen. Het zuidoosten wordt ook wel de bakermat van onze beschaving genoemd. Dit is het land van de Eufraat en de Tigris, met onder meer Nemrut Dagi. De lange Zwarte Zeekust in het noorden heeft een heel eigen landschap. Veel groen, ruige bergen met toppen tot bijna 4.000 m en ongekende gastvrijheid. Het achterland van de Egeïsche Zee herbergt tal van cultuurschatten, waaronder Efese, de Apollotempel in Didim, Hierapolis en Pamukkale en het Bafameer. Genoeg te zien en te beleven tijdens uw last-minute Turkije dus!

Tips voor uw last-minute Turkije

Naast cultuur en natuur biedt Turkije natuurlijk ook prachtige zand- en kiezelstranden. Zonaanbidders kunnen hier hun hart ophalen. Natuurlijk kent u de populaire badplaatsen Antalya, Marmaris, Bodrum en Alanya. Maar ook de minder bekende badplaatsen zijn een aanrader voor een last-minute Turkije! Wat dacht u van Olympos? Aan de zuidkust vlakbij de ruines van Olympos ligt één van de mooiste stranden van Turkije. De zandvlakte strekt zich kilometers uit en wordt tegengehouden door een reeks kliffen die uit de zee omhoog steken. Olympos is een onverstoord rijk natuurgebied en een belangrijke broedplaats voor schildpadden. Ook de badplaats Patara is een aanrader voor natuur- en wandelsportliefhebbers. Dit prachtige strand van 20 kilometer lang is gevrijwaard gebleven van projectontwikkelaars, omdat het gebied een van de belangrijkste schildpadbroedplaatsen van Turkije is en dus als officieel beschermd natuurgebied is verklaard. Patara was een van de belangrijkste havens van de Lycische kust. Kortom: er is voor iedereen wel een geschikte last-minute Turkije!

Alternatieven voor een last-minute Turkije

Natuurlijk kunt u in plaats van een zonvakantie ook kiezen voor een culturele stedentrip, een romantisch verblijf in een hotel in Istanbul of zelfs een verblijf op een leuke camping in dit prachtige land! Naast een uitgebreid aanbod last minutes Turkije zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden. De keuze is aan u bij Holidayspot! Een greep uit het aanbod alternatieven voor een last-minute Turkije of andere bestemming: